fbpx

Balkan JapanBowl – takmičenje u poznavanju japanske kulture za studente i đake

Japan bowl balkan

Obaveštavamo te da će se i ove godine odžati Balkan JapanBowl, takmičenje u poznavanju kulture i japanskog jezika za studente i đake. Takmičenje je zakazano za nedelju 18. mart 2018. pri Filološkom fakultetu (Studentski trg 3). Prvi put se održalo u Beogradu u martu prošle godine. Pobednici su tada osvojili vredne „seiko“ satove. Ostali učesnici su dobili zahvalnice i utešne nagrade. Svi su se dobro zabavili i družili.

Možeš se prijaviti i ti – pravila i ko ima pravo na učešće

Takmičenje u poznavanju japanske kulture imaju pravo da pohađaju samo oni koji uče japanski jezik pri nekoj instituciji manje od šest godina i duže od dve. Potrebno je takođe da nije prošlo duže od dve godine od diplomiranja. Godišta nisu ograničena, ali ne smete biti japanski državljanin i potrebno je da niste boravili u Japanu duže od šest meseci.

Ovo nije takmičenje za pojedince, potreban ti je tim da bi učestvovao. Popričaj sa kolegama koje bi ovako nešto interesovalo. U timu može da vas bude dvoje ili troje i jedan učesnik ne može da učestvuje u više timova. Potrebno je da tim sebi osmisli ime. Ako ispunjavate uslove tvoj tim i ti možete se dobro zabaviti i osvojiti vredne nagrade.

Prilikom prijave na mejl obavezno naznačiti instituciju pri kojoj učiš japanski jezik. Takođe navedi nadležnog nastavnika, tvoj kontakt mejl i telefon. Pored imena tima potrebni su podaci  (ime prezime i kontakt telefon) svakog od članova tima. To je sve!

Takmičenje traje tokom celog dana. Pre podne je prvi krug takičenja. Učestvuju svi prijavljeni timovi, od njih za finani deo takmičenja bira se tri najbolja tima koji idu u finale. Pitanja obuhvataju sledeće oblasti: istorija, opšta kultura, umetnost, društvo i nauka, kao i svakodnevni život, pop kultura, aktuelna pitanja i japanski jezik. Neka od pitanja koja su bila prošle godine možeš pronaći u postu o takmičenju Balkan JapanBowl od prošle godine.

Trebalo bi da znaš i još

Fotografije i video snimci koji se budu snimili u toku takmičenja koristiće se u promo svrhe organizacije JapanBowl. Takmičenje traje tokom celog dana i za sve takmičare je obezbeđena voda kao i sendviči. Svi učesnici će dobiti zahvalnice za učešće, a oni najbolji će osvojiti vredne nagrade. Prošle godine ovo takmičenje u poznavanju kulture i japanskog jezika održalo se po prvi put u Beogradu, a ovde možete pogledati neka od pitanja koja su bila na prošlogodišnjem takmičenju.

Sve što treba da uradiš da bi se prijavio – kad gde i do kad su prijave

Rok za prijavu za takmičenje je nedelja 18. februar 2018., imaš još oko mesec dana da odlučiš U slučaju da se prijavi previše učesnika, biće organizovano preliminarno takmičenje za uži izbor pa će prijavljeni takmičari biti pozvani u nedelju 4. marta na prvi krug takmičenja.

Prijave se izvode tako što pišete odboru JapanBowl na mejl adresu: japanbowlserbia@gmail.com.

Takmičenje se održava 18. marta u nedelju na Filološkom fakultetu, Studentski trg 3 u Beogradu. Takmičenje traje tokom celog dana od 10.00 do 17.00.

Ako imate bilo kakava dodatna pitanja možete pisati na mejl adresu: japanbowlserbia@gmail.com na srpskom, engleskom ili japanskom jeziku.

Srećno!

Related Articles