fbpx

Origami riba

Ova figura je posebno pogodna za početnike i za decu, brzo se pravi, pa od ovih simpatičnih ribica, kutije, boja i malo mašte možete sa decom napraviti akvarijum.

“Riba predstavlja plodnost, rasplod, obnovljen i održiv život, moć voda kao ishodišta i čuvara života. U budističkoj tradiciji riba na otisku Budinog stopala simbolizuje oslobođenost od stega; u hrišćanskoj je simbol krštenja, besmrtnostii uskrsnuća. U Japanu je riba simbol sreće, blagostanja i slobode – slobode zato što slobodno pliva prostranim morem i rekama, blagostanja zato što je Japancima ona osnov ishrane, a sreće jer su srećni oni na čijoj trpezi ima ribe… ”

Citiran deo teksta iz knjige Origami “istorija, razvoj, simbolika, priče, 20 dijagrama”, izdavačka kuća “Kokoro”, Dr Sonja Višnjić Žižović.

Dijagram u istoj knjizi na strani 119. http://liberkokoro.wixsite.com/kokoro/

Related Articles

Origami knjiga kakvu još niste videli

Ako tražite knjigu za origami za početnike ili decu ova knjiga je ono što vam treba. Dvadeset tradicionlanih figura od kojih se mnoge lako prave. Na našem sajtu već imate malu pomoć u obliku video tutorijala. Naučićete mnogo o istoriji origamija kao i o japanskoj kulturi