fbpx

Kursevi japanskog jezika

16 Lekcije

Japanski jezik – početni nivo

Krećemo od osnova. U prva četiri meseca učimo japanska pisma hiraganu i katakanu, japanske pozdrave i osnovne fraze.

Prijavi se

13 Lekcije

Japanski jezik – priprema za JLPT N5

Spremamo se za polaganje međunarodno priznatog certifikata Japanese Language Proficiency Test N5.

Prijavi se

16 Lekcije

Japanski jezik za tinejdžere

Kurs japanskog jezika za tinejdžere od 11 do 17 godina. U dva semestra učimo hiraganu i katakanu, kao i osnove japanskog jezika.

Prijavi se


Japanski književni razgovori

0 Lekcije

Osamu Dazai – Nečovek

Razgovaramo o romanu “Nečovek”, jednom od najpoznatijih dela brilijantnog Osamu Dazaija, japanskog romansijera iz prve polovine XX veka.

Saznaj više

0 Lekcije

Jesenji haiku

Mislim da ne postoji bolji način da se otpočne novi ciklus književnih druženja od druženja uz haiku poeziju u jesen. Simbolično početkom jeseni, 25. septembra u nedelju 10.00 ujutru, družimo se uz omiljene haiku pesnike. Cilj nam je da pozdravimo početak jeseni uz divni haiku stih i inspirišemo jedni druge.

Saznaj više

0 Lekcije

Povest o klanu Heike

Povest o klanu Heike je jedno od najznačajnijih dela japanske kulture. O njemu razgovaramo sa mladim talentovanim prevodiocem Matejom Matićem.

Saznaj više

0 Lekcije

Rjunosuke Akutagava – Rašomon

Jedan od najznacajnijih predstavnika japanske klasične književnosti je Akutagava Rjunosuke. Razgovaramo o poznatoj priči Rašomon i drugim pričama.

Saznaj više

0 Lekcije

Haruki Murakami – Prvo lice jednine

Ovog meseca razgovaramo o zbirci priča Harukija Murakamija Prvo lice jednine. Osam priča iz Murakamijevog pera, kratkih i laganih za čitanje.

Saznaj više

0 Lekcije

Prolećni haiku

Obeležavamo početak proleća uz remek dela velikana haiku poezije poput Macua Bašoa

Saznaj više

0 Lekcije

Hiromi Kavakami – Profesorova tašna

Hiromi Kavakami je japanska spisateljica poznata po svojoj fantastici, poeziji i književnoj kritici. Nagradu Tanizaki dobila je za roman “Profesorova tašna”.

Saznaj više

0 Lekcije

Sajaka Murata – Prodavačica

Sajaka Murata je jedna od najzanimljivijih dolazećih pisaca današnjeg Japana. Ona deo radnog vremena radi u samoposluzi, gde je dobila inspiraciju da napiše roman “Prodavačica” o kojem ćemo pričati u oktobru.

Saznaj više

0 Lekcije

Haruki Murakami

Haruki Murakami je jedan od najpoznatijih savremenih japanskih pisaca u svetu i dobitnik više prestižnih književnih nagrada. Njegova dela prevedena su na 50 jezika, a knjige štampane u milionima primeraka.

Saznaj više