fbpx

Kursevi japanskog jezika

0 Lekcije

Japanski jezik – početni nivo

Krećemo od osnova. U prva četiri meseca učimo japanska pisma hiraganu i katakanu, japanske pozdrave i osnovne fraze.

Prijavi se

0 Lekcije

Japanski jezik – nastavak

Nastavljamo usvajanje jezika. Možeš proći kroz dva ili tri dodatna četvoromesečna ciklusa i pokriti sve što ti nedostaje.

Prijavi se

0 Lekcije

Japanski jezik – priprema za JLPT N5

Spremamo se za polaganje međunarodno priznatog certifikata Japanese Language Proficiency Test N5.

Prijavi se


Japanski književni razgovori

0 Lekcije

Osamu Dazai – Nečovek

Razgovaramo o romanu “Nečovek”, jednom od najpoznatijih dela brilijantnog Osamu Dazaija, japanskog romansijera iz prve polovine XX veka.

Prijavi se

0 Lekcije

Jesenji haiku

Mislim da ne postoji bolji način da se otpočne novi ciklus književnih druženja od druženja uz haiku poeziju u jesen. Simbolično početkom jeseni, 25. septembra u nedelju 10.00 ujutru, družimo se uz omiljene haiku pesnike. Cilj nam je da pozdravimo početak jeseni uz divni haiku stih i inspirišemo jedni druge.

Saznaj više

0 Lekcije

Povest o klanu Heike

Povest o klanu Heike je jedno od najznačajnijih dela japanske kulture. O njemu razgovaramo sa mladim talentovanim prevodiocem Matejom Matićem.

Saznaj više

0 Lekcije

Rjunosuke Akutagava – Rašomon

Jedan od najznacajnijih predstavnika japanske klasične književnosti je Akutagava Rjunosuke. Razgovaramo o poznatoj priči Rašomon i drugim pričama.

Saznaj više

0 Lekcije

Haruki Murakami – Prvo lice jednine

Ovog meseca razgovaramo o zbirci priča Harukija Murakamija Prvo lice jednine. Osam priča iz Murakamijevog pera, kratkih i laganih za čitanje.

Saznaj više

0 Lekcije

Prolećni haiku

Obeležavamo početak proleća uz remek dela velikana haiku poezije poput Macua Bašoa

Saznaj više

0 Lekcije

Hiromi Kavakami – Profesorova tašna

Hiromi Kavakami je japanska spisateljica poznata po svojoj fantastici, poeziji i književnoj kritici. Nagradu Tanizaki dobila je za roman “Profesorova tašna”.

Saznaj više

0 Lekcije

Sajaka Murata – Prodavačica

Sajaka Murata je jedna od najzanimljivijih dolazećih pisaca današnjeg Japana. Ona deo radnog vremena radi u samoposluzi, gde je dobila inspiraciju da napiše roman “Prodavačica” o kojem ćemo pričati u oktobru.

Saznaj više

0 Lekcije

Haruki Murakami

Haruki Murakami je jedan od najpoznatijih savremenih japanskih pisaca u svetu i dobitnik više prestižnih književnih nagrada. Njegova dela prevedena su na 50 jezika, a knjige štampane u milionima primeraka.

Saznaj više