fbpx

Japanski jezik – priprema za JLPT N4

Spremamo se za polaganje međunarodno priznatog certifikata Japanese Language Proficiency Test N4.

Marija Nikolić · 2023-07-20

Za koga je ovaj kurs

Kurs je za one koji su malo odmakli u učenju japanskog, već položili N5 i hoće dalje da napreduju u jeziku. Sertifikat JLPT (engl. skraćenica od Japanese Language Proficiency Test) je validan svuda u svetu i zbog toga mi preporučujemo polaznicima koji žele sertifikat da se opredele za polaganje ovog.

Cena našeg kursa za pripremu za N4 je 39.000 din i traje 3 meseca. Može se plaćati i u tri jednake meseče rate po 13.000 din. Kurs se održava online preko platforme Zoom.

Ukupno 13 termina od po 90 minuta
Kurs počinje 29. avgusta 2023. u 18:30h
Maksimum 15 polaznika
Priključi se sa kompjutera, tableta ili telefona

Spremanje za N4 traži posvećen rad i kontinuitet, tako da pre prijavljivanja dobro razmisli imaš li uslova, motivacije i vremena da se posvetiš učenju. Svi koji bi želeli da se prijave a nisu prolazili kroz naše kurseve rade inicijalni test i prolaze kroz Zoom intervju kako bismo stekli uvid u vaš trenutni nivo znanja.

Ako si spreman/spremna da provodiš kvalitetno vreme u učenju u grupi, izdvajaš jednom nedeljno sat i po vremena za online čas i redovno vežbanje tri meseca pred polaganje kursa kao i samostalni rad prijavi se! Mi ćemo se onda potruditi da te maksimalno podržimo i damo ti sve smernice kako da dođeš do svog cilja – i položiš sertifikat japanskog jezika nivoa 4 (skraćeno N4).


Važno za one koji žele da polažu! Prijave za 2023. u Beogradu su od 26. avgusta!

Ako u decembru 2023. želite da polažete JLPT važno je da znate da su prijave za test već od 26. do 30. avgusta 2023, svakog radnog dana od 11.00h do 13.00h. Prijave traju kratko tako da se organizujte da se ne propustite termin.

Prijava se ne može obaviti elektronski, već uživo na Filološkom fakultetu u lektoratu za orjentalistiku na petom spratu nove zgrade. Međutim, instrukcije kao i formular u PDF morate zatražiti preko mejla organizatoru testa. Zajedno sa popunjenim odštampanim formularom, uplatnicom, ličnim fotografijama (3x3cm). Za prijavu kao i za sva dodatna pitanja je najbolje da se direktno obratite organizatorima na mejl jlpt.beograd@gmail.com.

Test se polaže u nedelju 3. decembra 2023., kada se prijavite dobijate blagovremeno informacije o broju učionice gde polažete i ostalim detaljima preko mejla od organizatora. Prijave za test kratko traju i striktne su tako da nemojte čekati poslednji trenutak jer se dešavalo da neki kandidati budu odbijeni jer su zakasnili na prijavu. Polaganje ispita se plaća uplatnicom pre prijave na žiro račun 5.000 dinara, Dodatno se plaća cena formulara 300 dinara na licu mesta.

Kako izgleda kurs

Kurs će se održavati preko platforme Zoom iz praktičnih razloga, kako bismo mogli da okupimo i ljude koji nisu iz Beograda a želeli bi da uče sa nama. Okupljanja uživo organizujemo povremeno u dogovoru u sklopu grupe.

Kurs započinjemo obnavljanjem naučenog i učenjem nove gramatike i vokabulara koja je neophodna za polaganje. Kurs je prožet velikom količinom testova i analizom slušanja. Ali da ponovimo, za svaki čas uživo potrebno je da izdvojite dosta samostalnog rada da usvojite i obnovite gradivo. To znači da ste spremni na nedeljnom nivou da izdvojite do 10 sati samostalnog rada za vežbe slušanja, izradu domaćih zadataka i obnavljanje pređenog gradiva. Praktično, svakog dana pola sata do sat i po vremena. Ni jednom polazniku ne garantujemo položen ispit ali obećavamo intenzivan kontinuirani rad i mnogo testiranja. Radimo čak dve simulacije testa uživo u novembru tako da dobro razmilite da li ste spremni da se posvetite i ispratite sve naše savete i preporuke.

Potpuna podrška našim polaznicima koji su spremni da se posvete do kraja

Na ovom kursu su moguće povremene grupne konsultacije ako za to bude postojala potreba. Imate zatvorene viber grupe gde mogu uvek da se komentarišu sporna pitanja i zadaci što svakako uvek činimo i na času. Pošto imamo usmeren i jasan cilj budi spreman/na na gomilu preporučenog domaćeg i preporuka za slušanja tako da od tebe zavisi da li polažeš ispit. Napomena, zbog angažmana i obaveza profesora postoji mogućnost da se u dogovoru sa grupom pomeri ponekad termin časa i bude u nekom drugom terminu. Ali uvek u dogovoru sa vama. Ovaj kurs je pravljen i kreiran u saradnji sa i na veliko zalaganje prof. dr. Divne Tričković, na šta smo posebno ponosni. Kurs je jedinstven na našem tržištu i verujemo da ćete puno naučiti i biti mnogo sigurniji u svoje stečeno znanje.

Šta ovaj kurs nije i šta dalje

Ovaj kurs nije klasičan kurs jezika. Ne radimo konverzaciju već se usmereno pripremamo za polaganje testa JLPT nivo 4 (N4). Radimo spornu gramatiku, vokabular, kanđi i slušanja. Ako ti je stalo da položiš test preporučujemo ti da već kreneš da svakog dana radiš vežbe slušanja pola sata do sat vremena kako bi se navikao/ la. Polaznici koji su završili pripreme za N4, mogu da prodube znanje svog jezika kroz dodatni kurs konverzacije koji počinje februara 2024. godine.


Podsetnik u kratkim crtama šta učimo kako i koliko

 • Obnovićeš i naučićeš jednom za svagda katakanu
 • Oko ukupno 250 kanđija – kada se saberu 80 za N5 i preostalih 170 za N4 (podrazumeva se da već znaš već oko 75%)
 • Da analitično radiš vežbe slušanja. Ovo je tvoj teren – koliko vremena uložiš u slušanja toliko ćeš imati učinka na testu – zato kreni odmah svaki dan po 30 minuta.
 • Razgovaramo detaljno o tome kako izgleda sam test i dajemo vam savete i smernice
 • Da brojiš na japanskom sa više brojača koji obuhvata N4
 • Da napišeš svoje ime i imena svih svojih rođaka i prijatelja u po dana i noći
 • Da aktivno i adekvatno koristiš japanske pozdrave
 • Uradićeš na desetine testova što za domaći što uživo
 • Simulacije pravih testova kao na ispitu početkom i krajem novembra pred sam test
 • Da dekliniraš imenice 😀 strukturne rečce, strukturne rečce
 • Kako da poručiš hranu u japanskom restoranu
 • Preko XXX imenica
 • preko 600 glagola
 • 230 prideva („i“ i „na“)
 • i još mnogo mnogo gramatike – bez toga ništa!

Probaj i pomeri svoje granice, mi te čekamo da nam se priključiš! Podići ćeš svoje samopouzdanje da nastaviš da učiš japanski i polako postaneš fluentan/n. A sve to za tri meseca intenzivnog rada. Bićeš spreman da položiš najači sertifikt za japanski jezik, priznat u celom svetu.

A za kraj godine – karaoke žurka! Za sve grupe naših polaznika pravimo zajedničku bonenkai karaoke žurku! Svi pevamo omiljene pesme na japanskom iz omiljenih filmova – dobar provod zagarantovan!


Šta kažu polaznici

O predavaču

Marija Nikolić

Diplomirani japanolog sa višegodišnjim iskustvom u prevođenju. Strastveno posvećena istraživanju japanske kulture, književnosti i jezika. Osnivač i direktor škole japanskog jezika i kulture Tagai.

17 Kursevi

Niste prijavljeni
39.000 din

Kurs Includes

 • 13 Lekcije