fbpx

Japanski jezik – priprema za JLPT N5

Spremamo se za polaganje međunarodno priznatog certifikata Japanese Language Proficiency Test N5.

Marija Nikolić · 2022-09-01

Za koga je ovaj kurs

Kurs je za one koji su malo odmakli u učenju japanskog, hoće izazov i sertifikat o poznavanju japanskog jezika. JLPT sertifikat (engl. skraćenica od Japanese Language Proficiency Test) je validan svuda u svetu i zbog toga ga preporučujemo polaznicima koji žele sertifikat.

Cena kursa je 36.000 din i traje 3 meseca. Može se plaćati i u tri jednake meseče rate po 12.000 din. Kurs se održava online preko platforme Zoom.

Ukupno 12 termina od po 90 minuta
Kurs počinje 5. septembra 2023. u 18:30h
Maksimum 15 polaznika
Priključi se sa kompjutera, tableta ili telefona

Spremanje za N5 traži posvećen rad i kontinuitet, tako da pre prijavljivanja razmisli imaš li uslova, motivacije i vremena da se posvetiš učenju. Svi koji bi želeli da se prijave, a nisu prolazili kroz naše kurseve, rade inicijalni test i prolaze kroz Zoom intervju kako bismo imali uvid u tvoj trenutni nivo znanja i potencijala da se brzo uklopiš sa ostatkom grupe.

Ako si spreman/spremna da provodiš kvalitetno vreme u učenju sa istomišljenicama, izdvajaš jednom nedeljno sat i po vremena za online čas i redovno vežbanje, tri meseca pred polaganje kursa – prijavi se – a mi ćemo se onda potruditi da te maksimalno podržimo i damo ti sve smernice kako da dođeš do svog cilja – i položiš sertifikat japanskog jezika nivoa 5 (skraćeno N5).


Važno! Prijave za 2023. u Beogradu su od 26. avgusta!

Ako ove godine u decembru 2023. želite da polažete JLPT važno je da znate da su prijave za test već od 26. do 30. avgusta 2023, svakog radnog dana od 11.00h do 13.00h. Prijava se ne može obaviti elektronski, već uživo na Filološkom fakultetu u lektoratu za orjentalistiku na petom spratu nove zgrade.

Međutim, instrukcije kao i formular u PDF morate zatražiti preko mejla organizatoru testa. Zajedno sa popunjenim odštampanim formularom, uplatnicom, ličnim fotografijama (3x3cm). Za prijavu kao i za sva dodatna pitanja je najbolje da se direktno obratite organizatorima na mejl jlpt.beograd@gmail.com.

Test se polaže u nedelju 3. decembra 2023., kada se prijavite dobijate blagovremeno informacije o broju učionice gde polažete i ostalim detaljima preko mejla od organizatora. Prijave za test kratko traju i striktne su tako da nemojte čekati poslednji trenutak jer se dešavalo da neki kandidati budu odbijeni jer su zakasnili na prijavu. Polaganje ispita se plaća uplatnicom pre prijave na žiro račun 5.000 dinara, Dodatno se na licu mesta plaća cena formulara u iznosu od 300din.

Cena testa je slična svuda u svetu, tako da možete birati gde ćete polagati test. Ako ne u Srbiji, onda imate opcije i u susednim zemljama. Ako se odlučite za opciju polaganja u inostranstvu, to možete pretvoriti u lep porodični izlet. U Beogradu se polaže samo jednom godišnje, dok se u nekim zemljama test može polagati dodatno i u julu, kao na primer u Mađarskoj u Budimpešti.

Važno je da napomenemo da se sami prijavljujete za polaganje ispita, mi ne radimo prijave za sam ispit, to obavljate direktno sa organizatrorom.

Kad i gde se organizuje polaganje?

Polaganje za JLPT se organizuje jednom godišnje – svaki put u nedelju, prvog vikenda u decembru, a prijave se otvaraju u septembru. Kod nas se polaganje vrši na Filološkom fakultetu u Beogradu a prijave su oko 5.000 din. Zbog toga smo rešili da ovaj kurs organizujemo jednom godišnje od kraja avgusta do početka decembra, ukupno tri meseca.

Kako izgleda kurs

Kurs će se održavati preko platforme Zoom iz praktičnih razloga, kako bismo mogli da okupimo i ljude koji nisu iz Beograda a želeli bi da uče sa nama. Okupljanja uživo organizujemo povremeno u dogovoru u sklopu grupe.

Kurs započinjemo obnavljanjem naučenog i učenjem nove gramatike i vokabulara koja je neophodna za polaganje. Kurs je prožet velikom količinom testova i i analizom slušanja. Ali da ponovimo, za svaki čas uživo potrebno je da izdvojite dosta samostalnog rada da usvojite i obnovite gradivo. To znači da ste spremni da na nedeljnom nivou izdvojite 10 sati samostalnog rada za vežbe slušanja, izradu domaćih zadataka i obnavljanje pređenog gradiva. Ni jednom polazniku ne garantujemo položen ispit, ali obećavamo intenzivan kontinuirani rad i mnogo testiranja. Radimo čak dve simulacije testa uživo u novembru, tako da dobro razmili da li si spreman da se posvetiš i ispratiš sve naše savete i preporuke.

Potpuna podrška našim polaznicima koji su spremni da se posvete do kraja

Na ovom kursu su moguće povremene grupne konsultacije. Imate zatvorene viber grupe gde mogu uvek da se komentarišu sporna pitanja i zadaci što svakako uvek činimo i na času. Pošto imamo usmeren i jasan cilj budi spreman/na na gomilu preporučenog domaćeg i preporuka za slušanja tako da od tebe zavisi da li polažeš ispit.

Šta ovaj kurs nije i šta dalje

Ovaj kurs nije klasičan kurs jezika. Ne radimo konverzaciju već se usmereno pripremamo za polaganje testa JLPT nivo 5 (N5). Radimo spornu gramatiku, vokabular, kanđi i slušanja. Ako ti je stalo da položiš test preporučujemo ti da već kreneš da svakog dana radiš vežbe slušanja pola sata do sat vremena. Polaznici koji su završili pripreme za N5, mogu da prodube znanje svog jezika kroz dodatni kurs konverzacije koji počinje februara 2024. godine.


Podsetnik u kratkim crtama šta učimo kako i koliko

 • Obnovićeš i naučićeš jednom za svagda katakanu
 • Stotinak novih kanđija (podrazumeva se da već znaš već oko 75%)
 • Da analitično radiš vežbe slušanja
 • Da brojiš na japanskom sa više brojača koji obuhvata N5
 • Da napišeš svoje ime i imena svih svojih rođaka i prijatelja u po dana i noći
 • Da aktivno i adekvatno koristiš japanske pozdrave
 • Uradićeš na desetine testova što za domaći što uživo
 • Simulacije pravih testova kao na ispitu početkom i krajem novembra pred sam test
 • Da dekliniraš imenice 😀 strukturne rečce, strukturne rečce
 • Preko 400 imenica
 • 200 glagola
 • 100 prideva („i“ i „na“)

Probaj i pomeri svoje granice, mi te čekamo da nam se priključiš! Podići ćeš svoje samopouzdanje da nastaviš da učiš japanski i polako postaneš fluentan/n. A sve to za tri meseca intenzivnog rada. Bićeš spreman da položiš najači sertifikt za japanski jezik, priznat u celom svetu.

A za kraj godine – karaoke žurka! Za sve grupe naših polaznika pravimo zajedničku bonenkai karaoke žurku! Svi pevamo omiljene pesme na japanskom iz omiljenih filmova – dobar provod zagarantovan!


Šta kažu polaznici

O predavaču

Marija Nikolić

Diplomirani japanolog sa višegodišnjim iskustvom u prevođenju. Strastveno posvećena istraživanju japanske kulture, književnosti i jezika. Osnivač i direktor škole japanskog jezika i kulture Tagai.

17 Kursevi

Niste prijavljeni
36.000 din

Kurs Includes

 • 13 Lekcije