fbpx

Japanski jezik – konverzacija JLPT N5 Plus

Spremamo se za polaganje međunarodno priznatog certifikata Japanese Language Proficiency Test N5.

Marija Nikolić · 2024-01-22

Za koga je ovaj kurs

Kurs konverzacija JLPT N5 plus je za one koji su malo odmakli u učenju japanskog, položili su nivo N5 za sertifikat JLPT i hoće da upotpune svoje znanje kroz vežbanje konverzacije. Sertifikat JLPT (engl. skraćenica od Japanese Language Proficiency Test) je validan svuda u svetu i zbog toga ga preporučujemo polaznicima koji žele da imaju diplomu i sertifikat za japanski jezik.

Kurs kreće u utorak 12. marta u terminu 18.30 do 20.00. i traje tri meseca, ukupno 12 termina. Cena ovog kursa je 30.000 din. Može se plaćati i u tri jednake mesečne rate po 10.000 din. Kurs se održava online preko platforme Zoom.

Ukupno 12 termina od po 90 minuta
Kurs počinje 12. marta 2024. u 18:30h
Maksimum 15 polaznika
Priključi se sa kompjutera, tableta ili telefona

Kako izgleda kurs

Spremanje za N5 traži posvećen rad i kontinuitet. Međutim, potpuni fokus na ispit od vas iziskuje da se fokusirate na polaganje ispita i rešavanje testova. Kada položite neki nivo potrebno je da ga upeglate na konverzacijskom nivou, tj. da svu gramatiku koju ste do sada naučili primenite i vežbate kroz govor. Na ovaj način svoje znanje stavljate u primenu i gradite čvrst temelj za dalju nadogradnju. Smatramo da je ovakav vid produbljivanja znanja neophodan da bi ste išli dalje sa pripremam za sertifikate, pogotovo na ovim ključnim nižim nivoima. Na ovaj način proširujete vidike i vaše znanje jezika. Japanski je takav jezik da je potrebno da se fokusirate i na govor i na kontinuirano učenje vokabulara kroz pismo. Ovde je akcenat najviše na konverzaciji. Svakako, može se razgovarati i o spornim delovima gramatike koji su vam zadavali poteškoće.

Ako si spreman/spremna da provodiš kvalitetno vreme u učenju sa istomišljenicama, izdvajaš jednom nedeljno sat i po vremena za online čas i redovno vežbanje, i tako tri meseca – prijavi se – a mi ćemo se onda potruditi da te maksimalno podržimo i damo ti sve smernice kako da dođeš do svog cilja i budeš spreman za učenje za sledeći nivo N4.


Svi naši kursevi su preko platforme Zoom

Kurs će se održavati preko platforme Zoom iz praktičnih razloga, kako bismo mogli da okupimo i ljude koji nisu iz Beograda a želeli bi da uče sa nama. Okupljanja uživo organizujemo povremeno u dogovoru sa polaznicima grupe. Ono što je važno je da se trudimo da na o0bostrano zdovoljstvo negujemo kulturu online komunikacije. Za ovakve časove se podrazumeva da kopiraš materijal koji ti se prosledi pre početka kao i da obavezno imaš zvuk i kameru kako bi kurs mogao biti prijatan i učinkovit kako za tebe tako i za predavača.

Potpuna podrška našim polaznicima koji su spremni da se posvete do kraja

Na ovom kursu su moguće povremene grupne konsultacije. Imate zatvorene viber grupe gde mogu uvek da se komentarišu sporna pitanja i zadaci što svakako uvek činimo i na času. Pošto imamo usmeren i jasan cilj budi spreman/na na gomilu preporučenog domaćeg i preporuka za slušanja ali da od tebe i tvog anganžmana zavisi koliko ćeš napredovati.

Šta ovaj kurs nije i šta dalje

Ovaj kurs nije klasičan kurs jezika. Radi se kroz konverzaciju i teme na nivou JLPT nivo 5 (N5). Upakovano u teme obrađuje se izazovna i uporišna gramatika i vokabular, onaj deo koji svima fali.

Ako ti je svoje znanje upotpuniš preporučujemo ti da već kreneš da svakog dana radiš vežbe slušanja pola sata do sat vremena.


Podsetnik u kratkim crtama šta učimo kako i koliko

 • Obnovićeš i naučićeš jednom za svagda katakanu
 • Koristićeš preko sto novih kanđija koje si spremao za ispit
 • Da analitično radiš vežbe slušanja
 • Vežbaćeš da brojiš na japanskom sa više brojača koji obuhvata N5
 • Da napišeš svoje ime i imena svih svojih rođaka i prijatelja u po dana i noći
 • Da aktivno i adekvatno koristiš japanske pozdrave
 • Vežbaćeš da upotrebiš svakojake fraze u govornom i formalnom stilu
 • Vežbaćeš da razgovaraš na teme upoznavanje, u prodavnici, na ulici
 • Da dekliniraš imenice 😀 strukturne rečce, strukturne rečce
 • Aktivno korišćenje preko 400 imenica
 • Aktivno korišćenje preko 120 glagola
 • 100 prideva („i“ i „na“)

Probaj i pomeri svoje granice, mi te čekamo da nam se priključiš! Podići ćeš svoje samopouzdanje da nastaviš da učiš japanski. Bićeš mnogo sigurniji/ja i spremniji/ja da nastaviš dalje svoje pripreme i prirodnije govoriš.

A za kraj godine u junu – karaoke žurka! Ili neko slično okupljanje u ovom stilu tek ćemo se dogovoriti. Za sve grupe naših polaznika pravimo zajedničku žurku i druženje za kraj godine! Svi pevamo omiljene pesme na japanskom iz omiljenih filmova – dobar provod zagarantovan!

Čekamo te od 7. marta!


Šta kažu polaznici

O predavaču

Marija Nikolić

Diplomirani japanolog sa višegodišnjim iskustvom u prevođenju. Strastveno posvećena istraživanju japanske kulture, književnosti i jezika. Osnivač i direktor škole japanskog jezika i kulture Tagai.

17 Kursevi

Niste prijavljeni
30.000 din

Kurs Includes

 • 13 Lekcije