fbpx

Sajaka Murata – Prodavačica

Sajaka Murata je jedna od najzanimljivijih dolazećih pisaca današnjeg Japana. Ona deo radnog vremena radi u samoposluzi, gde je dobila inspiraciju da napiše roman “Prodavačica” o kojem ćemo pričati u oktobru.

Marija · 2020-10-26

Sajaka Murata – Prodavačica

Oktobarski Japanski književni razgovori održaće se 26. oktobra (poslednji ponedeljak u oktobru) u 18.30 preko aplikacije Zoom.

Razgovaramo o romanu Sajake Murate „Prodavačica“. Roman ima stotinjak strana i čita se u jednom dahu, ali pokreće izuzetne teme za razgovor vrlo važna pitanja: Da li ste razmišljali o tome koliko ste usamljeni danas? Koliko je neophodno uklopiti se u društvo? Da li je to moranje, društvena odgovornost ili nešto treće? Ili je društvo naviklo da nas sažme i ukalupi u socijalnu normu?

Sajaka Murata spisateljica nove generacije u Japanu. Za kratko vreme postigla je veliki uspeh u Japanu. Roman Prodavačica preveden je na 20 svetskih jezika, a u Engleskoj i Americi je nedeljama boravio na top listama najpopularnijih knjiga.


Šta su Japanski književni razgovori?

Kao diplomirani japanolog imala sam prilike da se upoznam sa mnogim sjajnim japanskim književnim delima i piscima. Pre par godina pokrenula sam kurs japanske kulture i upoznala mnogo divnih ljudi koji bi želeli da nauče nešto više i o japanskoj književnosti, pa sam odlučila da pokrenem klub čitalaca i budem moderator za razmenu utisaka i ideja.

Japanski književni razgovori su zamišljeni tako što se družimo u prijatnoj atmosferi, delimo zapažanja o delima japanske književnosti, upoznajemo se sa japanskim piscima i dajemo jedni drugima preporuke.

Ovo je prava jedinstvena prilika da se upoznaš sa japanskom književnošću, kroz razgovore sa ljudima koji su kao i ti ljubitelji Japana i japanske kulture i žele da razgovaraju o japanskoj književnosti sa svojim istomišljenicima.

Razgovor traje 90 minuta
Održava se 26. oktobra 2020. u 10:00h
Maksimum 20 polaznika
Priključi se sa kompjutera, tableta ili telefona

Kako da se učestvuješ?

Za učestvovanje ti nije potrebno nikakvo znanje, ali bi bilo zgodno da voliš da čitaš i istražuješ nove pisce. Nije problem ako si i pomalo stidljiv/a, nadamo se da ćemo vremenom stvoriti prijatnu atmosferu gde ćemo jedni od drugih učiti, razmenjivati mišljenja i zanimljive naslove.

Druženja će biti organizovana online preko platforme Zoom. Svi oni koji nisu imali prilike da koriste aplikaciju Zoom dobiće detaljna uputstva kako da instaliraju i koriste. Ova forma druženja ima i sjajnu prednost, a to je da se okupimo ne samo na području Beograda već i na nivou cele Srbije. Ako znate nekoga ko bi uživao u ovakvoj aktivnosti slobodno mu prosledite ovu stranicu.

Priključi se video pozivu

Preuzmi Zoom aplikaciju besplatno. Dostupna je verzija za desktop/laptop računar ili mobilni uređaj. Nakon što rezervišeš svoje mesto na kursu i potvrdiš rezervaciju, dobićeš Email sa linkom i detaljnim uputstvom kako da se povežeš na poziv.

Pravila lepog druženja
  • Uvažavaćemo tuđe mišljenje
  • Biraćemo reči i oblikovati jezik tako da bude jasan i neuvredljiv
  • Trudićemo se da doprinosimo lepoj atmosferi i uključujemo se u razgovore koliko nam to prija
  • Naučićemo da se ponašamo u online atmosferi

O predavaču

Marija

Diplomirani japanolog sa višegodišnjim iskustvom u prevođenju. Strastveno posvećena istraživanju japanske kulture, književnosti i jezika. Osnivač i direktor škole japanskog jezika i kulture Tagai.

12 Kursevi

Niste prijavljeni
This course is currently closed