fbpx

Mala novogodišnja online origami radionica

ORIGAMI ZA POČETNIKE

Mala novogodišnja origami radionica

Kako nam se bliže praznici poželeli smo da pripremimo novogodišnji dekor malo drugačijim ukrasima i to od papira koji izgledaju maštovito i originalno. Dođite na malu online radionicu origamija 5. decembra u 10.00h ujutro da se družimo i da vam damo inspiraciju za kreativno kićenje jelke. Iz topline sopstvenog doma priljučite se video pozivu da pokupite neke sveže ideje. Verujemo da će vam se dopasti!

Polako stvaramo malu tradiciju da se pred praznike okupimo i zajedno doprinesemo novogodišnjoj čaroliji. Prošle godine smo uživali praveći novogodišnje ukrase ove godine odluka je pala da pravimo čestitke za naše najdraže. U nedelju 12. decembra u 10.00 ujutru okupljamo se preko platforme Zoom sa kako bismo napravili nekoliko novogodišnjih čestitki uz pomoć origami elemenata. Zajedno izrađujemo unikatne čestitke koje mogu da uvesele bake, deke, tetke, bate i seke. Na vama je da se organizujete sa svojim najmilijim nabavite malo pribora i donesete lepo raspoloženje. Ovo je idlan način da provedete zajedničko porodično prepodne i napravite nešto zajedno.


Šta je potrebno od materijala da biste učestvovali?

Pre svega lepo raspoloženje, par sati u nedelju 12. novembra od 10.00 do 12.00, dobra internet konekcija i platforma Zoom preko koje ćemo se okupiti. Što se samog pribora i materijala tiče potrebni su vam svakako papir u boji, makaze za sečenje papira, lepak za papir, ako imate neke šljokice zvezdice ili druge oblike, zatim končiće u zlatnoj boji i bojama. Ako već imate papir za origami možete svakako da ga iskoristite.

Kao što znate za pravljenje origami figura nam je u glavnom potreban kvadrat, ali koristićemo još neke. Standardni pravouganoi A4 papir možete sami lako prepraviti u kvadrat.

Takođe, možete nabaviti malo tvrđ

Materijal za novogodišnju origami radionicu
Materijal za novogodišnju origami radionicu

Pravićemo jednostavne figure koje i početnici mogu da savladaju trudom, zato se naoružajte strpljenjem. Ako ne bude išlo odmah i izgužva se papir ili pogrešimo potez, nije sve izgubljeno. Vežbom ćete postići željeni rezultat, pogotovo ako ste apsolutni početnik. Ako među vama ima onih koji su iskusniji i želeli bi da podele neku figuru na temu „novogodišnji ukrasi“ slobodno mi se javite da se dogovorimo oko detalja.


Šta još treba da znam o ovoj radionici?

Origami je bio sastavni deo druženja svakog kursa kulture Prozor u Japan, ali ovo je drugi put da održavamo radionicu online. Radionica je besplatna i može učestovati svako ko želi, ima materijal i tehnički može da prisustvuje preko aplikacije Zoom. Neophodno je da se prijavite ovde.

Radionica traje 2 sata
Održava se 5. decembra u 10h.
Maksimum 20 polaznika
Priključi se sa kompjutera, tableta ili telefona

Kako da učestvuješ?

Prijavi se preko ove stranice klikom na dugme prijava. Obezbedi materijale o kojima smo u prethodnom paragafu pričali ako želiš da učestvuješ. Naravno, potrebna je dobra internet konekcija kamera kako bismo se svi videli i upoznali i Zoom aplikacija. Radionica je besplatna i jednokratna, tako da je ovo jedinstvena prilika za druženje uživo.

Kako ova radionica traje dva sata imaćemo vremena da napravimo tri figure. Kasnije ćete moći da dobijete ideje kako da napravite svoje ukrase jer za neke figure je potrebno vreme da savijete sve delove.

Druženja će biti organizovana online preko platforme Zoom zbog epidemije korona virusa. Svi oni koji nisu imali prilike da koriste aplikaciju Zoom dobiće detaljna uputstva kako da instaliraju i koriste. Ova forma druženja ima i sjajnu prednost, a to je da se okupimo ne samo na području Beograda već i na nivou cele Srbije. Ako znate nekoga ko bi uživao u ovakvoj aktivnosti slobodno mu prosledite ovu stranicu.

Priključi se video pozivu

Preuzmi Zoom aplikaciju besplatno. Dostupna je verzija za desktop/laptop računar ili mobilni uređaj. Nakon što rezervišeš svoje mesto na kursu i potvrdiš rezervaciju, dobićeš Email sa linkom i detaljnim uputstvom kako da se povežeš na poziv.

Pravila lepog druženja
  • Uvažavaćemo tuđe mišljenje
  • Biraćemo reči i oblikovati jezik tako da bude jasan i neuvredljiv
  • Trudićemo se da doprinosimo lepoj atmosferi i uključujemo se u razgovore koliko nam to prija
  • Naučićemo da se ponašamo u online atmosferi

Prijave su zatvorene

Održano: 5. decembar u 10:00h


Marija Yamasaki

Diplomirani japanolog. Vaš predavač.

Ja sam Marija, diplomirani japanolog entuzijasta – bavim se japanskim jezikom i kulturom preko 10 godina. Završila sam filološku gimnaziju u Beogradu, smer japanski jezik, a diplomirala japanski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Razgovaram sa Japancima i o Japanu na dnevnom nivou. Obožavam da objašnjavam i prenosim stečeno znanje i podelim svoja neposredna iskustva iz Japana sa učenicima. Časove japanskog za početnike držim još od 2010. neposredno nakon diplomiranja. Imala sam mentore, vodeće stručnjake u ovoj oblasti, među kojima i gospođu Jamadu Kie od koje sam učila metodiku nastave japanskog jezika za strance.


Prati nas na Instagramu