fbpx

Mala online origami radionica novogodišnjih čestitki

ORIGAMI ZA POČETNIKE

Mala online origami radionica novogodišnjih čestitki

Bliže nam se novogodišnji praznici pa već po maloj tradiciji organizujemo malu origami radionicu. Okupljamo se 12. decembra u 10.00 ujutru u nedelju preko platforme Zoom. Ovog puta tema su nam novogodišnje čestitke. Mali znak pažnje upućen rođacima i prijateljima i onima kojima je to najpotrebnije donosi veliku radost. Naše čestitke pravimo od origami figurica koje će se lepo uklopiti uz vašu novogodišnju poruku.

U tom duhu, organizujte se sa svojim najbližima jer origami je društvena zabava, pripremite pribor i materijal i dođite da se zajedno družimo i pravimo novogodišnju magiju.


Šta je potrebno od materijala?

Pre svega lepo raspoloženje, dva sata vremena u nedelju ujutru od 10.00 do 12.00 i dobra internet konekcija. Što se samog pribora i materijala tiče potrebni su vam svakako papir u boji, makaze za sečenje papira, lepak za papir, papir A4 formata u bojama u kojima želite da vam budu čestitke. Ako već imate papir za origami možete svakako da ga iskoristite.

Kao što znate za pravljenje origami figura nam je u glavnom potreban kvadrat, ali koristićemo još neke. Standardni pravouganoi A4 papir možete sami lako prepraviti u kvadrat.

Materijal za novogodišnju origami radionicu

Pravićemo jednostavne figure koje i početnici mogu da savladaju trudom, zato se naoružajte strpljenjem. Ako ne bude išlo odmah i izgužva se papir ili pogrešimo potez, nije sve izgubljeno. Vežbom ćete postići željeni rezultat, pogotovo ako ste apsolutni početnik. Ako među vama ima onih koji su iskusniji i želeli bi da podele neku figuru na temu „novogodišnji ukrasi“ slobodno mi se javite da se dogovorimo oko detalja.

Želimo da nam fotografišete vaša mala umetnička dela

Fotografišite nam vaše čestitke posle radionice i pošaljete nam na mejl kursevi@tagai.rs za uspomenu na druženje.

Šaljemo paketiće sa čestitkama koje smo napravili u humanitarne svrhe

Jedna od naših zamisli je da bar jednu čestitku poklonimo u humanitarne svrhe i osmehnemo mališane kojima je malo naše pažnje preko potrebna. Vi birate gde ćete poslati vašu čestitku. Mi planiramo da napravimo male paketiće i ukrasimo ih ovim našim origami čestitkama. Najkreativnije očekuje mini origami paket i lepa knjiga.


Šta još treba da znam o ovoj radionici?

Origami je bio sastavni deo druženja svakog kursa kulture Prozor u Japan, ali ovo je prvi put da održavamo radionicu online. Radionica je besplatna i može učestovati svako ko želi, ima materijal i tehnički može da prisustvuje preko aplikacije Zoom.

Radionica traje 2 sata
Održava se 12. decembra u 10h.
Maksimum 20 polaznika
Priključi se sa kompjutera, tableta ili telefona

Kako da učestvuješ?

Prijavi se preko ove stranice klikom na dugme prijava. Obezbedi materijale o kojima smo u prethodnom paragafu pričali ako želiš da učestvuješ. Naravno, potrebna je dobra internet konekcija kamera kako bismo se svi videli i upoznali i Zoom aplikacija. Radionica je besplatna i jednokratna, tako da je ovo jedinstvena prilika za druženje uživo.

Kako ova radionica traje dva sata imaćemo vremena da napravimo tri figure. Kasnije ćete moći da dobijete ideje kako da napravite svoje čestitke jer za neke figure je potrebno vreme da savijete sve delove.

Druženja će biti organizovana online preko platforme Zoom zbog epidemije korona virusa. Svi oni koji nisu imali prilike da koriste aplikaciju Zoom dobiće detaljna uputstva kako da instaliraju i koriste. Ova forma druženja ima i sjajnu prednost, a to je da se okupimo ne samo na području Beograda već i na nivou cele Srbije. Ako znate nekoga ko bi uživao u ovakvoj aktivnosti slobodno mu prosledite ovu stranicu.

Priključi se video pozivu

Preuzmi Zoom aplikaciju besplatno. Dostupna je verzija za desktop/laptop računar ili mobilni uređaj. Nakon što rezervišeš svoje mesto na kursu i potvrdiš rezervaciju, dobićeš Email sa linkom i detaljnim uputstvom kako da se povežeš na poziv.

Pravila lepog druženja
  • Uvažavaćemo tuđe mišljenje
  • Biraćemo reči i oblikovati jezik tako da bude jasan i neuvredljiv
  • Trudićemo se da doprinosimo lepoj atmosferi i uključujemo se u razgovore koliko nam to prija
  • Naučićemo da se ponašamo u online atmosferi

Prijave su zatvorene

Održano: 12. decembra u 10:00h


Marija Nikolić

Diplomirani japanolog. Vaš predavač.

Ja sam Marija, diplomirani japanolog entuzijasta – bavim se japanskim jezikom i kulturom preko 10 godina. Završila sam filološku gimnaziju u Beogradu, smer japanski jezik, a diplomirala japanski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Razgovaram sa Japancima i o Japanu na dnevnom nivou. Obožavam da objašnjavam i prenosim stečeno znanje i podelim svoja neposredna iskustva iz Japana sa učenicima. Časove japanskog za početnike držim još od 2010. neposredno nakon diplomiranja. Imala sam mentore, vodeće stručnjake u ovoj oblasti, među kojima i gospođu Jamadu Kie od koje sam učila metodiku nastave japanskog jezika za strance.


Prati nas na Instagramu