fbpx

Radionica japanske kuhinje

Savladajte jednostavna jela japanskih domaćica koja ćete iznova kuvati za svoju porodicu i prijatelje


Otkrivamo vam tajne japanske kuhinje

Šta sve Japanci jedu a da nije suši? Da bi ste probali okonomijaki, japansku “picu iz Osake”? Ili možda tonkacu, japansku “bečku šniclu”? Saznajte kako da začinite jakitori, japanske ražnjiće ili da ne prepečete koroke, krokete od krompira na japanski način. Kada imate tek pola sata vremena za pripremu ukusnog obroka, napravite san-šoku, jelo sa “tri boje”. naučite kako da vam vaši mališani iznova traže japanski pirinač sa kajganom i mladim lukom, preliven posebnim sosom koji na vašim nepcima aktivira šesto čulo – umami.

Jela sa pirinčem

Naučite da kuvate kočanski pirinač kao Japanci. Napravite onigiri trougliće za užinu. Saznajte zašto će omuraisu postati razlog zbog kojeg vas deca obožavaju.

Jela sa nudlama

Zašto su soba rezanci od heljde savršeni za leto? Kako da od jeftinog ramena iz prodavnice napravite gozbu za nepca. Šta je potrebno da tofu i rezanci postanu nerazdvojni prijatelji.

Dezerti

Saznajte šta je anko pasta i kako se pravi. Učimo recept za slatke japanske palačinke dorajaki. Pravimo dango kuglice. A onda pravimo domaću bajaderu sa maća čajem.

Marija Nikolić

Diplomirani japanolog i strastveni obožavalac japanske kuhinje

Ja sam Marija, diplomirani japanolog entuzijasta – bavim se japanskim jezikom i kulturom preko 10 godina. Kreator sam originalnih radionica japanskog jezika i japanske kulture koje su pohađale desetine divnih ljudi čije recenzije možete pročitati na našem sajtu.

Kada nisam posvećena poslu, uživam u spremanju hrane. Kreirala sam originalne recepte bazirane na tradicionalnim japanskim jelima, za koje možete nabaviti namirnice na svakoj većoj beogradskoj pijaci. Moja porodica i prijatelji su mi prvi kritičari. Mogu samo reći da obožavaju moju kuhinju. Snažno su me podržali da sa vama podelim male tajne japanske kuhinje.

Drugi su pisali o meni

Prijavi se na listu zainteresovanih za pohađanje radionice

Popuni formular ispod i prijavi se na listu zainteresovanih, a ja ću te obavestiti čim bude otvoren prvi naredni termin za druženje:

radionica-japanske-kuhinje