fbpx

Kako se pravi origami kocka (sonobe 6)

Naučite brzo i lako da na zabavan način napravite kocku od papire bez lepka i sečenja.

Kocka je tradicionalna origami figura, poznata još pod nazivom sonobe 6. Za razliku od ostalih figura koje se prave od jednog kvadrata za origami kocku je potrebno 6 kvadrata jer se pravi svaka stranica posebno. Strane se onda naknadno uklapaju u model kocke.

Klinci vrlo brzo nauče da prave stranu za origami kocku i budu uvek oduševljeni rezultatom. Ova origami figura je za malo stariju decu, može pomoći i u razumevanju geometrije.

U ovom videu pripremili smo za vas kako da napravite stranu origami kocke i kako da je naknadno uklopite. Potrebno vam je samo malo strpljenja i papir za origami ili sebi možete napraviti šest kvadrata od A4 papira u boji. Radi lakšeg razumevanja korišćene su 3 boje. Pogledajte video i sve će vam biti jasno.

Geometrijski oblici koji mogu da se naprave od stranice

Ako nastavite da se igrate sledeći geometrijski oblik koji se možete napraviti od ovakve strane su modeli sonobe 12 i sonobe 30 koje imaju sveričniji oblik. Origami kockicu možete koristiti kao dekoraciju, a možete se zabavljati i praviti je sa decom.

Tagai Sonobe Origami
Geometrijski oblici sonobe od 3 6 12 i 30 stranica kocke

Ako Vam se dopada naš sadržaj pretplatite se na origami kanal na sajtu YouTube. Ako ipak niste pravili do sada ni jednu origami figuru savetujemo vam da počnete od nešto jednostavnijih kao što je origami leptir ili origami kornjača.

Uživajte i lepo se zabavljajte uz pravljenje origami figura!

Vaš Tagai

Related Articles

Origami knjiga kakvu još niste videli

Ako tražite knjigu za origami za početnike ili decu ova knjiga je ono što vam treba. Dvadeset tradicionlanih figura od kojih se mnoge lako prave. Na našem sajtu već imate malu pomoć u obliku video tutorijala. Naučićete mnogo o istoriji origamija kao i o japanskoj kulturi