fbpx

Top 10 japanskih naslova na Sajmu knjiga 2022.

U susret sajmu knjiga koji traje od danas 23. oktobra do 30. oktobra za vas smo izdvojili deset naslova japanske književnosti koja možete kupiti po sajamskim popustima.

Izdavačka kuća Tanesi

Izdavačka kuća Tanesi je ove godine baš bila vredna i izbacila čak nekoliko naslova japanske književnosti pa da krenemo od nama najzanimljivijeg.

Osamu Dazai

Čak dve zbirke Osamu Dazaija u izdanju kuće Tanesi ekskluzivno za sajam

Učenica je zbirka sa istomenom pričom koja važi za delo koje je svojim stilom i monologom prednjačilo i izazivalo velike reakcije. Druga zbirka je sa nešto više priča naslovljena po priči Kora bambusa. Nećemo vam svakako mnogo otkrivati sada jer vaše utiske želimo da čujemo u drugoj polovini novembra. Početkom godine je izašao na srpskom i čuveni roman Nečovek i uz roman Sunce na zalasku jedan veoma lep opus i sveobuhvatna slika o vrlo cenjenom japanskom piscu. Zbog toga smo odlučili da se 19. novembra na japanskim književnim razgovorima okupimo i obradimo o njegova dela. Možete više pročitati na linku o samom događaju. Ono što znamo je da je izdavač pripemio finu ponudu za komplet Dazaijevog opusa na srpskom uz poklon knjigu Ispovest maske čuvenog klasika Jukija Mišime. Ostalo otkrijte sami tokom sajma.

Ainu narodne pripovetke Uepekere

Malo drugačija knjiga zbirka Uepekere je zbirka narodnih umotvorina naroda Ainu. Ovaj narod živi na japanskim ostrvima i ima sopstveni jezik istoriju i kulturu i običaje. Japanac Osami Gizo posvetio je život prikupljanju priča lokalnih kazivača i samim tim sakupio kulturno blago jednog naroda.

Osami Gizo – Ainu narodne pripovetke u izdanju kuće Tanesi

Anime vodič kroz čarobni svet japanskog animiranog filma

Jedna simpatična interpretacija i vodič kroz čudesni svet animea. Svim ljibiteljima animiranog filma verujem zanimljiva i korisna knjižica i pregršt naslova verovatno ćete neke od naslova prepoznati ali ćete takođe dobiti i sjajne preporuke i inspiraciju za mnoge izuzetne serijale za kojima tragate.

Vodič kroz čarobni svet japanskog animiranog filma

Antologija savremenih naučnofantastičnih priča 18

Ljubitelji fantastike će svakako uživati i ovoj zbirci. Kao i sve antologije koje izdavač Tanesi radi – to su sve knjige sa brojkama, pravi sjajan presek žanra uglavnom fokusirane na savremenu književnost koja ima izobilje sjajnih pisaca. Priča je sjajna forma, ko je voli i vičan da čita više stilova i upozna više pisaca na ovaj način moja topla preporuka. Imate i druge zbirke a izdavač će svakako dati predlog i preporuku po vašem senzibilitetu.

Edogava Rampo

Ljubitelji horora ovo je vaš neizostavni ulov. Nisam čitala više od par priča ovog više sjajnog pisca. Njegova Ogledala nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a ja se radujem novom otkriću ovog majstora stila i kompozicije. Edogava je izuzetan pisac ovog žanra karakteristične japanske priče. Javljajte utiske, meni skoro neće doći na red, ali će stići svakako!


Izdavačka kuća Kokoro

Povest o klanu Heike u izdanju izdavačke kuće Kokoro

Svakako naša preporuka je uvek da obiđete izdavačku kuću Kokoro koja ima veliki i sadržajan izbor knjiga o Japanu i japanskoj kulturi i svakako možete naći brojne klasike i sjajne knjižice na ovu temu. Mi bismo izdvojili Povest o klanu Heike kao i najnoviju za sajam pripremljenu zbirku pesama Crna sunca. Što se kulture tiče Put japanskog mača, uvek popularan Suzukijev Zen budizam i Zmajevi Indije, Kine, Koreje i Japana Ernesta Ingersola.

Eto našeg kratkog pregleda spisak je svakako duži, verujem da ćete naći još zanimljivih naslova. Mi vas bodrimo da ih podelite sa nama. Vidimo se na sajmu pa na japanskim književnim razgovorima u novembru kada se malo slegnu utisci.

Vaš Tagai

Voliš japansku književnost?

Related Articles

Origami knjiga kakvu još niste videli

Ako tražite knjigu za origami za početnike ili decu ova knjiga je ono što vam treba. Dvadeset tradicionlanih figura od kojih se mnoge lako prave. Na našem sajtu već imate malu pomoć u obliku video tutorijala. Naučićete mnogo o istoriji origamija kao i o japanskoj kulturi